"Det är lite svenskt också"

Lyssnade höromdagen till en svensk kille som är skådespelare men inte vågade ta steget vidare för att nå den amerikansk marknaden som sa just de orden: "Det är lite svenskt också". Han menade att inte våga ta stegen. Det håller inte jag med om.

För mig handlar det inte om en nationalitet utan en personlighet med en självbild samt modet som behövs att ta steget. Det är inte farligt att uttrycka exempelvis "Jag behöver samla mod för att göra en sån satsning." utan att ställa sig bakom någon allmänt antaget att just svenskar är på ett visst sätt. Den känslan finns hos fler människor i världen. I alla länder. 

Så våga visa dig osäker - det är helt okej - och jag vet att vi är flera som är det utan att behöva vara ett helt land. Gör du det så äger du dig själv och kan stå för vad & vem du är vid alla liknande tillfällen.

Etiketter: svenskt mod

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln