Lyssna på dig

Lyssnar du vad din kropp säger till dig? Du hör den säkert men det är en stor skillnad mellan att höra och lyssna. Så när du lyssnar, vad säger den till dig?

När jag första gången började lyssna till vad min kropp sa mig var när jag inte längre hade någon kontroll över vad som hände med den. Jag hade olika utmattningssymtomer som spelade spratt och kroppen reagerade utan att jag kunde påverka det. Så blev det åt andra hållet - nu hörde jag kroppen klart och tydligt hela tiden! Minsta lilla känsla, "rusning", m.m. riktade jag all uppmärksamhet till i ett desperat försök att ta tillbaka kontrollen.

Men så blev jag less på att inte ha kontakt med kroppen längre. Jag började söka inåt i mig själv efter svaren och började lyssna. Sedan försökte jag hitta hjälpen på internet, hälsotidingar och hade ögon & öron öppna om något kom i min väg. Sakta men säkert började en ny väg bana sig fram, slingrande, inte helt tydlig men den kändes bra för mig och jag går på den fortfarande. När jag började lära mig om vad en kropp behöver, vilka vitaminer och mineraler som behövs, att viss mat gör mig dålig, o.s.v. då kände jag att äntligen kunde jag lyssna till vad min kropp berättade för mig. Jag försöker att tyda vad det är som behövs för att jag ska må så bra som jag kan och har även insett att det tar tid. Sedan provar jag en sak i taget och låter det gå några (läs 2-3 månader) innan jag lägger till nästa. Det som tagit lång tid att bryta ner tar tid på sig att läka också. Här kommer även vilan in som en viktig del i läkandet och är en riktigt prioriterad del i min vardag.

Äntligen känner jag att "vi" börjar bli ett igen och den största skillnaden - eller snarare lättnaden som jag använder mig av - är att jag släppt kontrollen, nu lyssnar jag istället.

 

Etiketter: lyssna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln