Det egna ansvaret blir en fri själ

Det egna ansvaret. Hur låter det i dina öron - kommer det en frihetskänsla eller en tyngande känsla?

Min upplevelse är att det beror på när i livet som frågan kommer. Om vi är i behov av att luta oss emot någon annan så kan det egna ansvaret bli en tung känsla och någon annan kan få tillåtelsen att bestämma för dig.

När vi däremot känner oss stark inom oss - tror på oss själv, känner att vi duger och har något att dela med oss till resten av medmänniskorna - då blir det egna ansvaret en naturlig frihet.

Kan skillnaden vara att vi släppt rollen som offer? Vi är inte längre en trasdocka som blir tillsagd vad som ska göras, hur du ska vara eller hur du ska se ut.

När styrkan kommer inifrån växer själen fram och kan synas. Då är du i ditt eget flöde och din fria vilja blir det egna ansvaret. Varje människa har möjlighet att hämta fram sin fria vilja anser jag. Det är vår rätt som vi fick vid födseln och som en del av oss förstod direkt att använda medan andra behövt en del erfarenhet för att kunna plocka fram den.

När du bestämt dig för att du är en helt unik själ - ingen är som du - blir min tanke att den fria viljan är ett med dig själv och du kan vara den fria själ du är.

Det viktiga är att veta - det aldrig är försent att ta det egna ansvaret och bli fri!

 

Etiketter: eget ansvar fri själ

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln