Utrymmet mellan tankarna

Meditera tycker jag alla ska göra - en gång om dagen minst! Att meditation läker hjärnan finns det forskat om och för min egen del har det hjälpt mig läka från de utmattningsymptomer som kom 2011.

Mitt eget mål med meditationen är att stilla mina tankar så jag når utrymmet mellan dem. Dit har jag kommit någon gång, ingen lång stund men intressant nog för att vilja komma dit igen. Känslan som jag har upplevt där är ren fridfullhet.

Har just läst boken En själ - många liv av Brian L. Weiss där han beskriver meditation på flera sätt och bland annat såhär: "Låt splittade tankar och vardagsbekymmer lugnt och stllla lämna ditt sinne. Stäng ute de påträngande rösterna från arbetet, familj, förpliktelser och ansvar som vanligen brukar göra sig hörda - tysta dem en i taget om det skulle vara nödvändigt. Få dem att mentalt försvinna. Lev detta ögonblick, detta värdefulla och unika ögonblick av nåd, ljus och frihet genom att ge efter för det."

Nuet är platsen där du kan finna din lycka, frid, glädje och frihet. Mediterar mera!

Etiketter: meditation

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln