Påverka omgivningen

Igår vaknade min man och sa: "Idag ska jag bara tänka positivt, vad som än händer ska jag försöka vara positiv till det." Jag svarade att det lät som en bra idé och att det fanns en utmaning med tanke på matchen mellan Sverige - Schweiz i hockey på kvällen. Det gick super-bra!  Och det påverkade oss andra, fanns inte en tillstymmelse till tjafs under hela dagen.

Nu menar jag inte att min man är den som är orsaken till tjafs i vår familj. Det jag menar är att hur du väljer att vara påverkar din omgivning. Det finns såklart forskning kring detta med positivt tänkande men min upplevelse är att det ändå är få människor som använder det i praktiken. "Det är inte hur vi har det utan hur vi tar det!" som Nisse Simonson säger. Vi har en fri vilja och vi alla väljer hur vi ska vara, ingen är ett offer om vi inte väljer att vara det.

Imorse när vi vaknade sa han: "Jag ska göra likadant idag, vara positiv!" "Det ska jag också", svarade jag.
Så den här dagen kan väl inte bli annat än en ny super-bra dag!

 

Etiketter: positivt tänkande

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln